Bilgisayar Laboratuvarları ve Uzaktan Eğitim Merkezi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Enformatik Bölümü Başkanlığı ve Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (UZEM), öğrencilerimizin bilgi ve iletişim teknolojilerine dair yetkinliklerini artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirir, öğrencilerin akademik çalışmaları veya serbest kullanımları için bilgisayar laboratuvarlarına ve İnternete erişim sağlar, uzaktan eğitim yöntemiyle verilen dersler ile teknoloji destekli derslerin ve elektronik sınavların sorunsuz bir şekilde sürdürülebilmesi için gerekli öğretimsel ve teknik desteği sağlar.

Birimde öğrencilere sunulan hizmetler nelerdir?

Enformatik Bölümü Başkanlığı’nca ön lisans ve lisans düzeyinde verilen zorunlu bilgisayar derslerine ek olarak, öğrencilerimizin dijital yetkinliklerini geliştirmeye yönelik Dijital Okuryazarlık, Web Sayfası Tasarımı, Görüntü İşleme, e-Ticaret, Programlama gibi seçmeli dersler verilmektedir.
Ortak zorunlu dersler olarak adlandırılan Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Temel Bilgi Teknolojileri, Türk Dili ve Yabancı Dil derslerinin uzaktan eğitim yöntemiyle sürdürülmesi, yüz yüze verilen derslerin dijital teknolojilerle desteklenmesi ve muafiyet sınavı, ara sınav, yarıyıl sonu sınavı ve bütünleme sınavlarının elektronik ortamda gerçekleştirilmesi için ilgili bölümlere gerekli destek verilmektedir.
Enformatik Bölümü’nde bulunan altı (6) aboratuvar, öğrencilerimizin uzaktan eğitimle verilen derslerini takip etmeleri, akademik çalışmalarını yerine getirmeleri, araştırma yapmaları ve serbest kullanımları için açıktır.

Birimde sunulan hizmetlerden nasıl yararlanılır?

Uzaktan eğitim yoluyla verilen ve dijital teknolojilerle desteklenen derslerden faydalanabilmek için öğrencilerimizin, Öğrenci Bilgi Sistemi’ndeki (OBS) kayıt işlemlerini tamamlaması ve Üniversitemizin kendilerine tahsis ettiği e-posta hesaplarının aktifleştirmesi yeterli olacaktır. Öğrencilerimiz, uzaktan eğitim yoluyla verilen derslere kişisel akıllı telefonları, tablet ve diz üstü bilgisayarları ile katılabilecekleri gibi Enformatik Bölümü binasında yer alan ve hafta içi her gün 08:30-23:30 saatlerinde serbest çalışmaya açık olan laboratuvarlardan da yararlanabilirler.

Birimin çalışma ilkeleri nelerdir?

Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Lisans ve Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği, Elektronik Sınav Uygulama Yönergesi uyarınca kararlar alınmakta ve uygulamalar yapılmaktadır.

Birimin yıllık/haftalık çalışma takvimi nedir?

Enformatik Bölümü Başkanlığı ve Uzaktan Eğitim Merkezi, yıllık olarak akademik takvimde belirtilen tarihler arasında hafta içi her gün 08:30-23:30 saatlerinde hizmet vermektedir.

Fen Fakültesi Laboratuvar Binası Zemin Kat

0252 211 2112 / Doç. Dr. Müge Adnan