Genel Sağlık ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri

Öğrencilere yönelik tıbbi hizmetler ve danışmanlık hizmetleri, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na (SKS) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmektedir.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne bağlı Mefharet Koçman Sağlık Merkezi (Merkez Yerleşke) ve Muğla Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi Sağlık Birimi’nin görevi, öğrenciler ve çalışanlar ile çalışanların bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin beden ve ruh sağlığına yönelik her türlü muayene ve kontrol işlemlerini yapmaktır.

Birimde öğrencilere sunulan hizmetler nelerdir?

Öğrencilerimiz ve çalışanlarımız, sağlık sorunlarına Üniversitemiz sağlık birimlerinde çözüm bulabilmektedirler. Merkezlerimizde 1. basamak tanı ve tedavi hizmetlerinin yanında ilk yardım ve bakım, sigarayı bırakma, diyetisyenlik, psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri de sunulmaktadır.

Birimde sunulan hizmetlerden nasıl yararlanılır?

Tüm öğrenci ve personelimiz, muayene ve kontrol işlemleri için sağlık merkezlerimizden yararlanabilir.

Birimin çalışma ilkeleri nelerdir?

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü, 124 Sayılı Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumlarının İdari Teşkilatı Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararname ve Yükseköğretim Kurumları Mediko-Sosyal Sağlık, Kültür ve Spor İşleri Dairesi Uygulama Yönetmeliği çerçevesinde faaliyet göstermektedir.

Birimin yıllık/haftalık çalışma takvimi nedir?

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü, hafta içi her gün 08.30-17.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Mefharet Koçman Sağlık Merkezi Kat:1 / Merkez Yerleşke

0252 211 1182 / Hatice Silmeoğlu (Şube Müdürü)
sks@mu.edu.tr