Öğrenci Toplulukları Merkezi (Mavi Çatı)

Öğrenci Toplulukları Merkezi, öğrencilerin kültürel, sanatsal, sosyal ve mesleki faaliyetlere ilgi duymalarını ve serbest zamanlarını ilgi duydukları alanlarda değerlendirebilmeleri için çalışmalar yapmak, yeteneklerinin ve kişiliklerinin sağlıklı bir şekilde gelişmesi için enerjilerini bu olumlu yöne yönelterek ruhsal ve bedensel sağlıklarına özen gösteren bireyler olarak yetişmelerine imkan sağlamak, yeni ilgi alanları ile birlikte dinlenme ve eğlenme alışkanlığı kazanmalarını, mesleki, kültürel, sanatsal ve sosyal faaliyetleri izlemelerini, dilerlerse bu faaliyetleri talep etmelerini ve katılmalarını da sağlamak amacıyla hizmetler üretmekte, öğrenci topluluklarının etkinlik taleplerine bütçe imkanları çerçevesinde gerekli finansal ve teknik desteği sağlamaktadır.

Birimde öğrencilere sunulan hizmetler nelerdir?

Öğrenci Toplulukları Merkezi, öğrencilere gerçekleştirecekleri topluluk faaliyetleri için gerekli olan salon, araç, afiş, davetiye, teknik ekipman, finansal yardım vb. birçok konuda destek sağladığı gibi, öğrencilerin gerçekleştireceği faaliyetler için yapacak oldukları ön hazırlık döneminde Öğrenci Topluluk Merkezi’nde kullanabilecekleri seminer ve toplantı salonlarını da kullanma imkanı sunmaktadır. Ayrıca, Merkezimizde öğrencilerin uygun fiyata istifade edebileceği bir de kantin bulunmaktadır.

Birimde sunulan hizmetlerden nasıl yararlanılır?

Üniversitemizde aktif öğrenci statüsünde olan ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri üyesi oldukları öğrenci toplulukları adına, gerçekleştirmek istedikleri mesleki, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere ilişkin Öğrenci Toplulukları Etkinlik Talep ve Onay Formunu doldurarak Öğrenci Toplulukları Merkezi’ne başvuruda bulunur. Etkinlik başvurusu, Öğrenci Toplulukları Yürütme Kurulu’nda karara bağlanır. Talebin uygun bulunması halinde öğrenci toplulukları faaliyetlerini gerçekleştirir.

Birimin çalışma ilkeleri nelerdir (varsa ilgili mevzuat / belge / doküman)?

Öğrenci Toplulukları Merkezi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Yönergesi uyarınca faaliyet göstermektedir.

Birimin yıllık/haftalık çalışma takvimi nedir?

Öğrenci Toplulukları Merkezi yıllık olarak akademik takvimde belirtilen tarihlerde, hafta içi her gün 08.30-23.00 saatlerinde hizmet vermektedir. Ayrıca onaylanan etkinlik türüne göre mesai sonrası ve hafta sonları hizmet sunulmaktadır.

Mavi Çatı Binası (Mimarlık Fakültesi Karşısı)

0252 211 5833 / Öğr. Gör. İsmet Çoban
http:/sksd.mu.edu.tr